Ga terug

Trio van Bruschetta

Bruschettavariatie met gerookte pulled zalm, tomaat en kip
Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min

Equipment

  • Rookhout

Ingrediënten

Bruschetta Tomaat

  • 1 Ciabbata
  • 4 rijpe Romatomaten
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje basilicum fijngesneden

Bruschetta Kip

  • 4 kippendijtjes
  • 2 el dry rub kip
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bbq saus
  • Parmezaanse kaas

Bruschetta Zalm

  • 200 gram zalm
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 el limoensap
  • 1 lente-ui

Instructies

  • Bak de Ciabatta volgens verpakking
  • Marineer de kip in 1 el dry rub en olijfolie en laat 1 uur staan
  • Marineer de zalm in alle ingredienten behalve de lente-ui en laat 1 uur staan
  • Ontvel de tomaten zoals hierboven omschreven
  • Rook de kippendijtjes, zalm en tomaat tot ze de gewenste kerntemperatuur hebben. Zie de uitleg hierboven de richtlijn per ingredient
  • Trek de kip uit elkaar en meng met de overige ingrediënten
  • Trek het vruchtvlees van de tomaat uit elkaar en scheid van de pitjes en sap. Dit gebruiken we niet. Meng met overige ingrediënten
  • Tijdens het roken van de zalm smeer je hem elke 10 min met de marinade. Daarna haal je hem van de bbq en trek je hem uitelkaar en meng je er nog 1 el sojasaus door.
  • Snijd de afgebakken ciabatta in plakjes, besprekel met olijfolie en gaar nog even in de oven tot hij licht krokant is
  • Beleg enkele sneetjes met het tomatenmengsel en serveer nog wat extra kleine basilcumblaadjes erop
  • Beleg enkele sneetjes met het kippenmengsen en serveer met geraspte Parmezaanse kaas
  • Beleg enkele sneetjes met het zalmmengsel en sereer met gesneden lente-ui
calorieën: 200kcal
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, kind, zwanger
Keuken: BBQ, Italiaans
Trefwoord: Bruschetta, Kip, Tomaat, Zalm