Steek de bbq aan met houtskool dat gloeiend heet is
Maak een knoflook-tijmoloe door de geplukte tijm, olijfolie, citroensap en uitgeknepen knoflook in een grote kom te mengen met peper en zout.
Snijd alle groenten in grove stukken en meng dit met de knoflook-tijmolie
Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is en bestrooi met grof zeezout
Grill de groenten in een grillmandje boven de kolen en roer regelmatig. Dit duurt ongeveer 20/30 minuten
Als de groenten bijna klaar zijn dep je de bavette met een keukenpapiertje droog en leg je hem direct op de hete houtskool
Draai na 4 minuten de bavette kom en verwijder evt. kolen dat zijn blijven plakken.
Gaar ook de andere kant 4 minuten en check de kerntemperatuur van je bavette. Afhankelijk van jouw wensen haal je hem er van af of gaar je hem door. Mijn ideale temperatuur is 52 graden. Hij is dan mediumrare en gaart nog een beetje door tot medium tijdens het rusten
Laat de bavette 10 min rusten op een bord met een stukje folie eroverheen
Ondertussen rooster je de groenten tot ze klaar zijn
Meng in de grote kom die je eerdere gebruikte (scheelt weer afwas) je rucola met extra vergine olijfolie, peper, zout en het sap dat uit je vlees is gelopen tijdens het rusten (dit is puur goud en moet je nooit weggooien)
Maak diepe borden op met de rucola en geroosterde groenten
Snijd je bavette in dunnen plakken. Let op dat je haaks op de draad snijd. Want anders snijd je je vlees taai.
Beleg je salade met een aantal plakken vlees per persoon en bestrooi met peper en zout