Ga terug

Porkbelly Burnt Ends

Kleine snacks van langzaam gegaard buikspek. Zacht van binnen, crispy van buiten en smaakbom van jewelste!
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 uur 30 min
Totale tijd 5 uur 45 min

Equipment

  • Rookhout (bijv. appel of kers)
  • Braadslede
  • Rekje

Ingredi├źnten

  • 5 kilo buikspek zonder zwoerd
  • Dry rub varken
  • BBQ Saus
  • 50 gram Roomboter
  • 3 el Bruine bastersuiker
  • 3 el agavesiroop
  • 2 el Srirachasaus

Instructies

  • Steek de bbq aan voor indirect grillen op een temperatuur van 110-130 graden
  • Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 3x3 cm
  • Bedek de blokje royaal met de dry rub en plaats alles op een rooster
  • Verplaats dit rooster met de blokje buikspek naar de bbq en voeg rookhout toe. Laat 2,5 uur roken. Voeg eventueel extra rookhout toe als het opgebrand is
  • Verplaats na 2,5 uur de blokje naar een braadslede en voeg de roomboter, suiker, agavesiroop en sriracha toe. Meng goed en bedek met aluminiumfolie. Zet voor 2 uur op de bbq
  • Na 2,5 uur haal je de braadslede eraf en meng je de bbq saus erdoor en roer goed om zodat alle blokjes buikspek mooi bedekt zijn. Zet nog 20-30 minuten zonder folie op de bbq
calorie├źn: 250kcal
Gang: Borrelhapje, Snacks
Keuken: Amerikaans, BBQ
Trefwoord: Porkbelly burnt ends