Lelijke beesten, maar super mooie smaak. Ik maakte hem als Fish & Chips
Porties 2
Voorbereidingstijd 4 uuruur30 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 5 uuruur30 minutenmin
Equipment
Grote emmer/pan
Friteuse voor de frieten
Rookhout Appel
Ingrediënten
750gramfrietaardappelen
4 rode ponen
5literwater
400gramzout
Instructies
Spoel de rode ponen af onder de kraan en maak ook goed de buikholte schoon
Snijd de huid in bij de kop en staart. Hierdoor krijg je hem later makkelijker los
Meng het water met de zout en doe de rode ponen erin
Zet in koelkast en laat 4 uur staan
Was ondertussen de frietaardappelen, snijd ze in gewenste grootte en bak voor in friteuse op 140 graden tot ze kleur krijgen. Duurt ongeveer 5 minuten. Zet apart en laat volledig afkoelen
Laat de rode ponen op een druiprekje uitwaaien
Rook de rode ponen tot een kern van 65 graden in een gesloten bbq rond de 130 graden
Als de rone ponen bijna klaar zijn bak je de frieten af in de friteuse op 180 graden