Ga terug

Gerookte rode poon van de bbq

Lelijke beesten, maar super mooie smaak. Ik maakte hem als Fish & Chips
Porties 2
Voorbereidingstijd 4 uur 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 5 uur 30 minuten

Equipment

  • Grote emmer/pan
  • Friteuse voor de frieten
  • Rookhout Appel

Ingrediënten

  • 750 gram frietaardappelen
  • 4 rode ponen
  • 5 liter water
  • 400 gram zout

Instructies

  • Spoel de rode ponen af onder de kraan en maak ook goed de buikholte schoon
  • Snijd de huid in bij de kop en staart. Hierdoor krijg je hem later makkelijker los
  • Meng het water met de zout en doe de rode ponen erin
  • Zet in koelkast en laat 4 uur staan
  • Was ondertussen de frietaardappelen, snijd ze in gewenste grootte en bak voor in friteuse op 140 graden tot ze kleur krijgen. Duurt ongeveer 5 minuten. Zet apart en laat volledig afkoelen
  • Laat de rode ponen op een druiprekje uitwaaien
  • Rook de rode ponen tot een kern van 65 graden in een gesloten bbq rond de 130 graden
  • Als de rone ponen bijna klaar zijn bak je de frieten af in de friteuse op 180 graden
calorieën: 450kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: BBQ, Brits, Nederlands
Trefwoord: fish & chips, Rode poon