Ga terug

Tonijn Tataki in sesamkorst

kort aangegrilde tonijnsteak in een jasje van soja en sesam.
Porties 2
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 40 min

Ingredi├źnten

  • 250 gram tonijnsteak
  • 3 el sojasaus
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Steek de bbq aan voor direct grillen
  • Haal de tonijn 30 minuten voordat je gaat grillen uit de koelkast. Leg hem in een bakje of diep bord gevuld met de sojasaus
  • Draai de steak na 15 min. om zodat beide kanten 15 minuten in de sojasaus hebben gelegen
  • Meng op een ander bord of schaaltje de sesamzaadjes door elkaar
  • Na 30 minuten is de tonijn mooi op kamertemperatuur en haal je hem door de sesammix. Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn met sesam
  • Grill de tonijnsteak aan beide zijden voor ongeveer 3 minuten, afhankelijk van de dikte. Hij heeft enkel een klein tikkie nodig dus blijf erbij!
  • Snijd hem in mooie plakjes en serveer met bijv. een zeewiersalade of als hapje samen met enkele andere gerechten
calorie├źn: 150kcal
Gang: Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Aziatisch, BBQ
Trefwoord: Tonijn, Vis