Ga terug

Maaltijdsalade met geroosterde venkel, sinaasappel, walnoot en een grote kippenbout

Heerlijke doordeweekse maaltijd met venkel, kip en citrus in een salade
Porties 2
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totale tijd 1 uur 40 min

Ingredi├źnten

  • 1 venkel
  • 2 kippenbouten
  • 1 el dry rub kip
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • rucola
  • 1 handje walnoten
  • 1 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • bbq saus

Instructies

  • Kruid de kippenbouten in de dry rub en zat 1-3 uur onafgedekt op een rekje in de koelkast
  • Steek de bbq aan met 2 zones (direct en indirect)
  • Grill de kippenbouten indirect ca. 1 uur tot ze gaar zijn
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes, schil de sinaasappel en haal alle partjes uit de het velletje en zet apart
  • Rooster de walnoten in een droge pan en zet apart
  • Meng de marinade door de olijfolie, balsamico, citroensap en peper en zout te mengen en zet ook apart
  • Snijd de venkel in plakken van ongeveer een cm dik. Grill ze boven directe hitte voor ongeveer 8 minuten per kant tot ze mooi gekleurd zijn. Je kunt ze op een spies rijgen zodat je de makkelijker kunt keren. Houd wat groene kruiden van de venkel apart voor de garnering
  • Snijd de venkel ook in plakken en zet apart.
  • Zodra de kip gaar is smeer je hem in met bbq saus en grill je het huidje krokant boven de directe hitte. Pas op dat de saus niet verbrand, dat zou zonde zijn
  • Haal de kip van bbq en laat hem 5 minuutjes onafgedekt rusten. In die tijd gaan we de salade opmaken.
  • Meng alle groenten en rucola met dressing en verdeel over 2 borden, voeg naar smaak nog extra peper en zout toe
  • Leg de kip erop en bestrooi het geheel met de walnoten en nog wat apart gehouden groen van de venkel
calorie├źn: 350kcal
Gang: Maaltijdsalade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kip, Salade