Ga terug

Zalmcurry met korianderrijst, mangochutney en verse naan

Indiase curry met zalm, korianderrijst, mangochutney en zelf gebakken vers naanbrood
Porties 4
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur

Equipment

  • Gietijzeren pan (dutch oven)
  • Grillpan (optioneel)
  • Mixer

Ingredi├źnten

Zalmcurry

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 limoen
  • 15 gram koriander
  • 2 el garam massala
  • 200 gram verse zalm in blokjes gesneden
  • 5 wortelen
  • 1 groene paprika
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 1 blik kokosmelk

Korianderrijst

  • 100 gram basmatirijst
  • 10 ml limoensap
  • 50 ml kokosmelk
  • 90 ml water
  • 1 el fijngesneden verse koriander

Mangochutney

  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 el fijngesneden verse koriander
  • 1 limoen

Instructies

Zalmcurry

  • Meng de ui, knoflook, gember, rode peper, sereh, limoensap, koriander en garam massala in een mixer tot een fijne pasta
  • Snijd de groenten en zalm voor tot een eetbaar formaat
  • Bak de pasta in de gietijzeren pan tot de heerlijke geuren vrij komen
  • Voeg de groenten toe, roer goed door en bak even aan.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat gaar stoven
  • Vlak voor het einde voeg je de zalm toe. Die heeft maar heel even nodig dus doe dit niet te snel

Korianderrijst

  • Kook de rijst op laag vuur in limoensap, water en kokosmelk gaar
  • Laat even rusten en bestrooi met fijngehakte koriander

Mangochutney

  • Mix de mango fijn in de keukenmachine
  • Snipper de ui, rode peper en koriander fijn en voeg toe
  • Meng limoensap naar smaak toe. Perfect is tussen de halve en hele limoen.
calorie├źn: 350kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Curry, Zalm