Ga terug

Hele zeebaars van de bbq

Een hele zeebaars op de bbq. Super simper, super lekker, supergezond
Porties 2
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Equipment

  • Vistang

Ingredi├źnten

  • 1 hele zeebaars schoongemaakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 citroenen
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de kruidenolie door de olijfolie te mengen met sap van een halve citroen, 1 gesnipperde knoflookteen, 1 el fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden peterselie en peper en zout
  • Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en dep droog met keukenpapier
  • Snijd de filet enkele keren in. Dit zorgt ervoor dat de marinade er mooi in kan komen maar ook dat hij egaler gaart
  • Smeer de buitenkant en de buikholte royaal in met de kruidenolie
  • Vul de buikholte wat takjes verse kruiden, een grofgesneden teen knoflook en enkel plakjes citroen
  • Klem de vis in een tang en bak en beide zijden ongeveer 10 minuten tot de filet mooi los van de graat komt
calorie├źn: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: Vis, Zeebaars