Ga terug

Short ribs

Ribs van het rund
Porties 3
Bereidingstijd 8 uur
rusten 1 uur
Totale tijd 9 uur

Equipment

  • aluminium folie of butcher paper
  • Rookhout

Ingredi├źnten

  • 2 kilo Short Ribs
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zout

Instructies

  • Verwijder de vlies aan de onderkant van de rib
  • Meng de peper en zout door elkaar en bestrooi gelijkmatig over de short ribs
  • Zorg voor een bbq temperatuur tussen 110-130 graden en voeg wat rookchunks toe
  • Pak de ribs na 4 uur in, in butcher paper of aluminium folie
  • Gaar nog 4 uur of tot hij boterzacht is als je er met een sateprikker in steekt. De kerntemperatuur zal tussen de 92 en 98 graden liggen
  • Laat het vlees een uur rusten voor je het gaat aansnijden
calorie├źn: 450kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: beef ribs, short ribs