Ga terug

Pulled Chicken Salade

Salade met pulled chicken van de bbq
Porties 4
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min

Ingredi├źnten

  • 1 hele kip
  • dry rub kip
  • 2 el bbq-saus
  • 200 gram veld-/bladsla mix
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 3 stengels bosui
  • 3 wortelen
  • 1 handje walnoten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • peper/zout

Instructies

  • Bedek de kip royaal met de kipkruiden en gaar hem een uur indirect op een BBQ van ongeveer 150 graden. Je kan er evt. wat rookhout aan toevoegen voor meer diepte in je gerecht.
  • Ondertussen snijd je alle groenten (behalve de avocado) in leuke vormpjes, kleine stukjes, sliertjes, etc.
  • Meng voor de vinaigrette de olijfolie, citroensap, peterselie en peper en zout.
  • Zorg dat je kip de juiste kerntemperatuur heeft bereikt voordat je hem eraf haalt. Laat de kip nog even rusten als je hem eraf haalt
  • Tijdens het rusten meng je de sla met de gesneden groenten en de vinaigrette
  • Pluk de kip, meng er nog een eetlepel dry rub en 2 eetlepels bbq-saus door
  • Stort de sla op een grote houten plank, voeg plakjes avodoca en partjes citroen toe
  • Leg de kip daarop en bestrooi met wat gebakken walnoten
  • Bestrooi met nog wat blaadjes peterselie
calorie├źn: 350kcal
Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pulled chicken, Salade