Ga terug

Ribeye met champignonsaus

Heerlijke steak met een jus van champignon, knoflook en tijm
Porties 2
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Equipment

  • Aluminiumfolie

Ingredi├źnten

  • 400 gram ribeye
  • 1 teen knoflook
  • 1 el verse tijm
  • 50 gram roomboter
  • steak rub
  • 100 gram champignons
  • peper en zout
  • 1 tl sambal (optioneel)

Instructies

  • Strooi wat steakkruiden over de ribeye en laat hem op kamertemperatuur komen
  • Ga voor een bbq-opstelling met directe hitte
  • Grill de ribeye tot jouw ideale kerntemperatuur. Die van mij is 52 graden en laat hem op een bordje afgedekt onder de aluminiumfolie 10 minuten rusten
  • Ondertussen maak je de jus door de roomboter in een pannetje te smelten
  • Snijd de champignons in vieren en bak ze in de pan
  • Snijd knoflook in dunne plakjes en bak die bruin. Voeg ook de tijm en peper en zout toe.
  • Voeg 2 el water toe en evt een theelepel sambal, als je van pittig houd
  • Als laatste voeg je vleessappen toe die zijn vrijgekomen tijdens het rusten.
  • Snijd het vlees in dunne plakken en serveer op een mooie plank
calorie├źn: 500kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: ribeye, steak