Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen met bacon en abrikozenglaze
Gegrilde garnalen van de bbq met een glaze van abrikoos en tabasco.
Porties
10
stokjes
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Equipment
sateprikkers
Kwastje
Pan voor op de bbq (bijv. gietijzer)
Ingrediënten
10
rauwe garnalen
schoongemaakt
10
plakjes
bacon
10
blaadjes
peterselie
3
el
abrikozenjam
1
el
honing
1/2
tl
tabasco
peper en zout
Instructies
Rijg de garnalen op een sateprikker
Bestrooi ze met peper en zout
Leg op elke garnaal een blaadje peterselie en wikkel vervolgens de plakjes bacon eromheen
Grill de garnalen op de bbq
Warm ondertussen in een pannetje de abrikozenjam, honing en tabasco op
Kwast de garnalen rondom in en grill nog kort door tot ze mooi karamelliseren
calorieën:
200
kcal
Gang:
Borrelhapje
Keuken:
BBQ
Trefwoord:
gamba, garnalen