Ga terug

Garnalen met bacon en abrikozenglaze

Gegrilde garnalen van de bbq met een glaze van abrikoos en tabasco.
Porties 10 stokjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • sateprikkers
  • Kwastje
  • Pan voor op de bbq (bijv. gietijzer)

Ingrediënten

  • 10 rauwe garnalen schoongemaakt
  • 10 plakjes bacon
  • 10 blaadjes peterselie
  • 3 el abrikozenjam
  • 1 el honing
  • 1/2 tl tabasco
  • peper en zout

Instructies

  • Rijg de garnalen op een sateprikker
  • Bestrooi ze met peper en zout
  • Leg op elke garnaal een blaadje peterselie en wikkel vervolgens de plakjes bacon eromheen
  • Grill de garnalen op de bbq
  • Warm ondertussen in een pannetje de abrikozenjam, honing en tabasco op
  • Kwast de garnalen rondom in en grill nog kort door tot ze mooi karamelliseren
calorieën: 200kcal
Gang: Borrelhapje
Keuken: BBQ
Trefwoord: gamba, garnalen