Ga terug

Visburger met zoete aardappelfrites

Burger van kabeljauw met verse zoete aardappelfrites
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
rusten 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 min

Equipment

  • Keukenmachine
  • Plastic ziplock zak

Ingrediƫnten

  • 400 gram kabeljauw
  • 1 ei
  • 2 el panko/paneermeel
  • 1 el mayonaise
  • 2 el viskruiden (bijv. marakech mix)
  • 1 el olijfolie
  • 2 burgerbroodjes
  • 2 puntpaprika's
  • Rucola
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • Pink Revenge Saus No Rubbish

Instructies

  • Meng de kabeljauw in enkele minuten de keukenmachine tot een grof gehakt.
  • Doe het visgehakt in een kom en meng met een half ei, de panko, mayonaise, viskruiden en olijfolie tot een mooi handelbaar gehakt.
  • Is het te droog, voeg dan wat extra ei toe. Is het te nat, voeg dan wat extra panko toe
  • Vorm mooie burgers en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven
  • Grill de puntpaprika tot ze rondom zwart zijn, doe ze in een ziplock zakje, doe de zak dicht en laat 20 minuten gaar stomen. Vervolgens Haal je de zaadlijsten en velletjes van de paprika en zet apart
  • Bestrijk de burgers met olijfolie en grill ze ongeveer 8 minuten per kant. Zorg dat je maar 1x hoeft te draaien
  • Toast je burgerbroodje even gaar op de hete bbq en beleg met rucola, burger, schijfjes avocado, puntpaprika, rode uit en pink revenge saus
  • Serveer bijvoorbeeld met zoete aardappelfrites
Gang: Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: kabeljauw, visburger