Ga terug

Pork Rib Roast

Varkensrack gevuld met appel, verse kruiden en heerlijke smaakmakers
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 2 uur 30 min
Pekelen van de pork rack 1 d 12 uur
Totale tijd 1 d 15 uur 30 min

Equipment

  • Pekelbad zoals hierboven omschreven
  • Rookhout
  • Slagerstouw
  • Kernthermometer

Ingredi├źnten

  • 1,5 kilo varkensrack
  • dry rub varken
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje dille
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 limoen
  • 2 el paneermeel
  • dry rub varken
  • bbq saus

Instructies

Pork Rack

  • Pekel je vlees 24 uur. Spoel af en dep droog. Laat hem nu 12 uur onafgedekt in de koelkast staan. Ondertussen gaan we de vulling maken. Want die moet ook nog afkoelen

Vulling

  • Snijd de appel, ui, knoflook, rode peper en abrikoos in kleine blokjes en bak het aan in de pan tot het mooi zacht is.
    vulling porkrack
  • Snijd ondertussen de kruiden (peterselie, dille, rozemarijn) fijn. Doe dit ook in de pan samen met sap van 1 limoen en roer goed door.
    kruiden varkensrack
  • Als het vocht er grotendeels uit voeg je de paneermeel toe en bak je het door tot er zo goed als geen vocht meer in je mengsel zit.
  • Haal uit de pan en laat volledig afkoelen

Weer terug naar het vlees

  • Snijd je vlees al rollend open tot een lange flap ontstaat
  • Strooi royaal de dry rub over het vlees
  • Bedek dan met de vulling en rol het geheel weer op
  • Knoop het vlees met slagerstouw weer goed vast
    pork rack

Tijd om te grillen

  • Zorg voor een indirecte opstelling van ongeveer 180 graden en voeg wat rookhout toe. Hier past appel, kers of mesquite perfect bij.
  • Steek je kernthermometer in het midden en gaar tot 55 graden. Schroei hem dan nog even direct boven de hete kolen dicht.
  • Als laatste brengen we een laklaagje aan van bbq-saus. Je kern zal rond de 58-60 zijn. We garen hem door tot 62 graden.
  • Als dat bereikt is laat je hem nog een kwartje onder de aluminiumfolie rusten. De kern zal oplopen tot 65, wat de perfecte temperatuur voor dit stuk is.
  • Serveer met pompoenpuree en krieltjes
calorie├źn: 530kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, BBQ
Trefwoord: pork rib roast, pork roast, varkensrack