Ga terug

Sticky Asian Hotwings

Kippenvleugels in een Aziatische pikante marinade. Dat wordt de vingers aflikken...
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 500 gram kippenvleugels
  • sesamzaadjes
  • gebakken uitjes

Marinade

  • 3 el ketjap
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el honing
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 duim gember

Instructies

  • Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar
  • Van de limoen gebruik je de rasp en het sap
  • Proef en voeg naar smaak nog extra honing (als hij wat zoeter moet worden) of limoen (als hij wat zuurder moet worden) toe
  • Doe de kip erbij en laat het een paar uur of een nachtje in de koelkast marineren
  • Steek de bbq aan en ga voor 2 zones een directe en indirecte zone van ongeveer 150-180 graden
  • Haal de kip uit de marinade (niet weggooien!) en gaar ze 30 min op de indirecte zijde
  • Kook ondertussen de marinade in een pannetje voor de helf in tot een stroperig, maar nog wel smeerbaar geheel
  • Kwast de vleugels in met de helft van de ingekookte marinade en gaar nogmaals 15 minuten op de indirecte zijde.
  • We gaan nu een crispy jasje aandoen door de vleugels allemaal op de directe zijde te leggen en om en om te garen tot het velletje krokant en gekleurd is
  • Vervolgens verplaats je alles weer naar de indirecte zijde en lak je ze weer in met de overgebleven marinade. Gaar ze nog 10-15 minuten
  • Leg alle vleugels op een schaaltje en bestrooi met sesamzaadjes en gebakken uitjes. Als variatie kun je ook dunne ringen lente-ui gebruiken i.p.v. gebakken uitjes.
calorieën: 150kcal
Gang: Snacks
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: hotwings, Kip, kippenvleugels