Ga terug

Warmgerookte zalm met honing-mosterd-dille marinade

Warmgerookte zalm van de bbq in een marinade van honing, mosterd, dille en limoen
Porties 10 personen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur

Equipment

  • Rookhout van fruitboom (appel, kers, etc.)
  • Aluminiumfolie
  • Olijfolie
  • Kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 hele zalmzijde ~1,5 kilo
  • 4 el Grove mosterd Maille à L’Ancienne
  • 3 el honing
  • 4 limoenen
  • dille vers

Saus

  • 1 bakje creme fraiche
  • 1 el honing
  • 1 tl sriracha
  • 1 el dille fijngesneden
  • 1 limoen sap en zest
  • peper en zout

Instructies

  • Leg 3 lagen aluminiumfolie op elkaar. Hier komt de zalm op te liggen dus houd de lengte iets langer dan de zalm
  • Leg de zalmzijde erop en vouw de buitenkantjes van de folie een beetje dicht zodat vloeistof niet kan ontsnappen
  • Smeer de zalm in met de mosterd
  • Lepel ook de honing erover
  • Rasp de limoenen en bestrooi de rasp er ook overheen
  • Hak de dille fijn en bestrooi het ook over de zalm. Dit mag best wel rijk belegd zijn
  • Snijd de limoenen in plakjes en leg ook op de zalm
  • Steek de bbq aan en zorg voor een keteltemperatuur van 100-120 graden. Voeg ook een blokje appel rookhout toe aan de kolen
  • Gaar de zalm indirect tot een kerntemperatuur van 52 graden
  • Meng alle ingrediënten van de saus en serveer bij de zalm. Lekker met wat vers stokbrood
calorieën: 300kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: warmgerookte zalm, Zalm