Ga terug

Gerookte kippenbout

Kip van de bbq is een match made in heaven. Deze gerookte kippenbout geeft je dagelijkse maaltijd een nieuwe dimensie
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 uur
Drogen 3 uur

Equipment

  • Rookhout
  • Kwastje
  • rekje met braadslede
  • Kernthermometer

Ingredi├źnten

  • 2 kippenbouten
  • dry rub kip
  • bbq saus
  • lente ui optioneel

Instructies

  • Zet de kippenbouten in de dry rub en plaats hem een paar uur op een rekje in de braadslede in de koelkast. Dek ze niet af.
  • Verwarm ondertussen de bbq op een temperatuur van 150-180 graden en ga voor een indirecte opstelling
  • Leg de kip op het indirecte deel, steek de kernthermometer in het dikste deel en voeg een blokje rookhout toe.
  • Na ongeveer een uur zal de temperatuur rond de 80-85 graden zijn. Kwast dan de kippenbouten in met bbq-saus en verplaats ze naar het directe gedeelte om het huidje nog even krokant te schroeien en de saus te laten karamelliseren.
  • Laat de kip 5 minuten rusten alvorens je hem aansnijd. Ik vind het leuk om er wat lente-uit of gebakken uitjes overheen te strooien. Dit serveert vooral leuk.
calorie├źn: 350kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Kip, kippenbout