Ga terug

Meatlover Salad

Zijn we weer met een salade met bbq touch. Dit keer een klassieke ceasar salade met een rucola/veldsla mix, cherry tomaten, wortel, paprika en komkommer. Gepimpt met gegrilde mais en en chateaubriand.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Rusten 10 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

  • 300 gram chateaubriand
  • 2 maiskolven
  • rucola/veldsla mix
  • 1 komkommer
  • 4 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 30 cherry tomaten

Vinaigrette

  • 3 el olijfolie extra viergine
  • 1 el citroensap
  • 1 el peterselie vers
  • 1 el dille vers
  • peper en zout

Instructies

Vinaigrette

  • Doe alle ingrediënten van de vinaigrette bij elkaar en zet apart. We gaan dit pas op het einde door de salade mengen. Anders wordt de sla slap en zompig.

Groenten voorbereiden

  • Snijd de cherrytomaten door de helft, de komkommer in halve maantjes, de paprika in plakjes en de wortel jullienne (in dunne sliertjes)

Grillen maar

  • Bedek de maiskolven met wat olijfolie en peper en zout en leg ze direct boven de kolen. Draai regelmatig
  • Grill ook de chateaubriand direct tot een kern van 48 graden. Zet hem vervolgens apart onder een stukje aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Tijdens het rusten gaan we de salade opmaken. Doe de slamix en groenten in een grote kom en meng de vinaigrette er doorheen. Verspreid het over 2 borden
  • Haal de mais van de bbq en snijd de blokjes eraf. Verspreid die over de salade
  • Snijd nu je vlees in plakjes en leg op de salade. De sappen die vrij zijn gekomen tijdens het rusten en snijden van je veels moet je nooit weggooien. Verspreid die lekker over je vlees
  • Kruid je vlees ten slotte met versgemalen peper en zout.
calorieën: 300kcal
Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Beef Salade, chateaubriand, filet mignon, maaltijdsalade, ossenhaas, Salade, tournedos