Ga terug

Dorade met gegrilde groenten

Hele dorade van de bbq met gegrilde groenten: spicy maiskolf, portobello trifolati en zwartgeblakerde prei met een salsa verder
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Equipment

  • Visklem of slagerstouw
  • Staafmixe of keukenmachine
  • Spiesjes/sateprikkers

Ingrediënten

  • 1 dorade
  • 1 prei
  • 1 citroen

Salsa verde

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el peterselie vers
  • 3 el koriander vers
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl zout

Portobello Trifolati

  • 2 portobello's
  • 1 el olijfolie extra virgine
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 el peterselie vers
  • 1 el tijm vers
  • peper en zout

Spicy maiskolf

  • 2 maiskolven
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • peper en zout

Instructies

Salsa verde & Dorade

  • Doe alle ingrediënten voor de salsa verder in een keukenmachine of hoge beker en meng met een staafmixer tot een gladde groene saus.
  • Snijd de dorade enkele keren in de filet in. Smeer hem daarna royaal in met de saus.
  • Vul de dorade met wat takjes peterselie, tijm en koriander.
  • Snijd de citroen in plakken en leg die ook in de buikholte
  • Klem de dorade in een vistang of bind met slagerstouw dicht

Portobello trifalati

  • Snijd de peterselie, tijm en knoflook fijn en meng met de overige ingrediënten.
  • Vul de portobello's met het mengsel.

Spicy maiskolf

  • Snijd de maiskolven doormidden en rijg ze op spiesjes. Hierdoor kun je ze straks makkelijker draaien
  • Meng de olijfolie met de kruiden en bedruip dit over de maiskolven

Grillen maar...

  • Ga voor een opstelling met zowel indirecte als directe hitte van ongeveer 150-180 graden
  • De dorade en de portobello's leg je op de indirecte zijde en de mais en preis op de directe zijde.
    dorade mais en prei op de bbq
  • Draai de mais en prei regelmatig tot ze gaar zijn.
  • Na ongeveer 20 minuutjes is alles klaar. Check of de dorade filets mooi los komen van de graad. Dat is het teken dat het gaar is
  • Het is lekker om het huidje van de dorade nog even krokant te bakken boven de directe hitte. Pas op dat je huidje niet aan het rooster blijft vastplakken.
  • Maak ondertussen een mooie serveerplank op met de portobello's, mais en salsa verde.
  • Snijd het zwarte deel van de prei en serveer met een schepje salsa verde
  • Uiteindelijk leg je ook de dorade erbij en kun je aan tafel!
calorieën: 380kcal
Gang: Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Italiaans, Spaans
Trefwoord: dorade, Vis