Ga terug

Jamaican Jerk Chicken

Gegrilde kip in een Jerk marinade. Dit is Jamaica op z'n best.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 uur
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten of andere delen van de kip

Marinade

  • 1 tl piment
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 2 limoenen zest en sap
  • 2 el tijm vers
  • 3 cm gember
  • 3 lente-uien
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 scotch bonnet pepers of andere rode peper
  • 1 el witte wijnazijn

Rookpakket

  • 1 stokje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl piment
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 3 blaadjes laurier

Instructies

  • Doe alle ingrediënten van de marinade in een keukenmachine of blender en mix tot gladde pasta.
  • Prik met de punt van je mes enkele gaatjes door de huid van de kip. Hierdoor komt de marinade straks ook lekker tussen het vlees
  • Doe de kip en de marinade in een zip lock zakje en wrijf het goed door elkaar. Leg het voor ten minste 12 uur in de koelkast
  • Doe alle kruiden voor het rookpakket in een stukje aluminiumfolie, vouw dicht en prik enkele gaatjes in de bovenkant
  • Bereid de bbq voor op een directe en indirecte zonde en ga voor een keteltemperatuur van ongeveer 150-180 graden.
  • Leg het rookpakketje tussen de kolen en leg de kip op het indirecte deel. Doe de deksel dicht en laat 30 minuten roken
  • Na 30 min. verplaats je de kip naar het directe gedeelte en grill je ze nog 20-30 minuten door tot de huid krokant is en de kip gaar. Blijf er wel bij en draai ze af en toen om, want je wilt niet dat die heerlijke marinade verbrand.
calorieën: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Caribisch, Jamaica
Trefwoord: jerk chicken, Kip, kippenbout