Ga terug

Salade gegrilde perzik van de bbq

Frisse zomerse salade met gegrilde perzik, feta, munt, pecannoten en balsamico
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min

Ingredi├źnten

  • 4 perziken
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/4 komkommer
  • 4 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 10 cherry tomaten
  • 1 blok feta
  • 1 handje pecannoten
  • 1 lente-ui

Dressing

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 1 el citroensap
  • 1 bosje munt
  • peper en zout

Instructies

  • Steek de bbq aan en ga voor direct grillen
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes, wortel in dunne sliertjes, cherrytomaten doormidden en komkommer in halve maantjes. Doe alles bij elkaar in een kom
  • Brokkel de pecannoten grof en rooster ze in een droge pan (evt. op de bbq)
  • Snijd de perziken in parten los van de pit. Grill ze om en om. Probeer ze maar 1x te draaien. Dan blijven ze het meest stevig
    perzik bbq
  • Meng ondertussen alle ingredienten voor de dressing
  • Doe de sla bij de rouwkost, meng de dressing er doorheen en serveer op een diep bord
  • Serveer de partjes perzik hierop
  • Brokkel er feta overheen, schuin afgesneden lente-ui en de pecannoten
  • Eet smakelijk
calorie├źn: 200kcal
Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Keuken: BBQ, Mediteraans, Nederlands
Trefwoord: Beef Salade, gegrilde perzik, maaltijdsalade, perzik bbq