Ga terug

Loaded Hasselback aardappelen

Hasselbackaardappelen gevuld met knoflook, roomboter, oude kaas en bacon
Porties 4
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min

Equipment

  • skillet of gietijzeren pan
  • sateprikker

Ingredi├źnten

  • 4 aardappelen
  • steak seasoning
  • 2 tenen knoflook
  • 4 plakken ontbijtspek
  • roomboter
  • olijfolie
  • oude kaas geraspt
  • verse peterselie
  • zeezout

Instructies

  • Was de aardappelen met de schil
  • Prik de sateprikker op 1/3 en snijd lamellen in de aardappelen tot de prikker
  • Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en stop in elk sneetje van de aardappel een plakje knoflook
  • Bestrooi royaal met steak seasoning
  • Bak in de skillet de bacon volledig uit. Haal uit de pan en laat opdrogen op een stukje keukenpapier. Het vet laat je in de pan
  • Leg de aardappelen in de pan. Besprenkel met olijfolie en leg op elke aardappel een blokje roomboter.
  • Zet op de bbq van 180 graden en laat dit een uur staan. Check dan met een sateprikker of de aardappel al gaar is. Zo niet, laat je hem gewoon nog een kwartiertje staan.
  • Bestrooi met geraspte oude kaas (of jong, of parmezaan. Wat jij lekker vind) en zet nog 10 minuten terug in de bbq
  • Serveer met verkruimelde stukjes spek en verse peterselie
calorie├źn: 300kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardappel, hasselback aardappel