Ga terug

Gegrilde wortelen van de bbq

Wortelen van de bbq is niet iets wat veel mensen kennen, of aan denken als ze bbq aan gaan steken. Daar moet verandering in komen! Door het grillen worden de suikers in de wortel gekaramelliseerd. Hierdoor krijg je een hele diepe zoete smaak.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 el honing
  • 1 el verse tijm grof gesneden
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Instructies

  • Stoom of kook de wortelen 10 minuten voor
  • Meng alle ingrediënten voor de glaze door elkaar en kook dit enkele minuten in totdat het een stroperige emulsie is geworden.
  • Zorg voor een bbq met directe hitte en grill de wortelen tot ze rondom mooi gekleurd zijn
  • Leg de wortelen op een bord en hussel de glaze er doorheen. Laat dit 5 minuten staan zodat de smaken mooi rondom de wortel gaan zitten
  • Serveer direct of laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Dat is namelijk ook heel lekker
calorieën: 200kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: wortel