Ga terug

Bifteki met feta

Griekse bifteki is gekruid gehakt gevuld met feta. Heerlijk met verse tzaziki
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt half om half
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 2 el oregano gedroogd
  • 2 el peterselie vers
  • 2 el munt vers
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1/2 pakje feta

Instructies

  • Rasp de ui, pers de knoflook en snijd de verse kruiden fijn
  • Meng alles in kom behalve de feta
  • Vorm 2 lange plakken van het gehakt, en beleg 1 deel met gebrokkelde feta
    Griekse bifteki
  • Leg het andere deel erop en "plak" het helemaal dicht. Zet minimaal 1 uur de koelkast om op te stijven
    gehakt met feta
  • Steek de bbq aan op 180 graden en creëer 2 zones. Een directe en indirecte zonde.
  • Start op de indirecte zonde en gaar de bifteki tot een kern van 70 graden
    bifteki bbq
  • Grill hem daarna boven de directe zone nog even af voor een mooi korstje
  • Serveer met Griekse salade, friet en natuurlijk tzaziki
    bifteki met friet en salade
calorieën: 350kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: bifteki, feta