Ga terug

Gegrilde Dorade van de BBQ

Dorade gevuld met verse kruiden en limoen.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingredi├źnten

  • 1 hele dorade +-600 gram
  • 4 tenen knoflook
  • 2 limoenen
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 4 el limoensap
  • bosje verse peterselie +- 15 gr
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • bosje verse tijm +- 15 gr.
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de dorade goed schoon en dep droog
  • Houd van alle verse kruiden enkele takjes apart en snijd de rest fijn
  • Meng de olijfolie met de limoensap, 2 tenen knoflook, de fijngehakte verse kruiden en peper en zout.
  • Snijd de dorade enkele keren in de filet in. Hierdoor kun je extra smaak meegeven in de filet en is de garing gelijkmatiger
  • Smeer de buikholte en de vis zelf in met de kruidenolie. Houd een deel hiervan apart voor later.
  • Vul de dorade met de apart gehouden kruiden, plakjes limoen en 2 tenen knoflook
  • Grill de dorade om en om boven matige directe hitte tot de filet mooi loskomt van de graat. Heb je een dikke vis, gaar hem dan eerst indirect
  • Serveer de vis met een schep je van de olie, nog wat limoenpartjes en evt. wat kruiden voor de sier
    dorade in frisse kruidenolie van de bbq
  • Je kan hem ook plukken en daaroverheen nog wat olie serveren
    dorade met kruidenolie
calorie├źn: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: dorade, Vis