Ga terug

Beef Tataki Italiano

Italiaanse tataki van ribeye met een frisse balsamico dressing
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

  • 1 dikke ribeye 400 gram
  • rucola
  • 1 handje pijnboompitten
  • 3 trosjes cherrytomaten
  • 1 handje Parmezaanse kaas geraspt
  • 3 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Stook de bbq goed op en haal je roosters eruit. We gaan tussen de kolen garen vandaag.
  • Blaas zoveel mogelijk as weg voordat je het vlees erin gooit.
  • Leg het vlees dat je op kamertemperatuur hebt laten komen direct tussen de kolen
  • Draai het vlees af en toe en verwijder evt. plakkende kolen aan je vlees
  • Gaar tot een kern van 52 graden. Haal het vlees er dan uit. Verwijder nu goed alle aanhangende kolen en laat het 10 minuten rusten in aluminiumfolie
  • Leg de trosjes cherrytomaten nu op de bbq (wél op het rooster). Laat maar 5 minuten liggen
  • Ondertussen maak je een mooie plank op met rucola
  • Haal de tomaten er weer af en schik deze tussen de rucola
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en rasp alvast de Parmezaanse kaas
  • Snijd het vlees in dunne plakken en leg op de rucola. Bestrooi met peper en zout
  • Meng de balsamico met olijfolie, peper en zout én het sap van je vlees dat vrij is gekomen tijdens het rusten. Schenk dit over je vlees en de rucola
  • Ten slotte strooi je ook de pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans, Japans
Trefwoord: beef tataki, caveman, ribeye