Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs
Meng de peper, zout en knoflookpoeder door elkaar en bestrooi over de ribs
Meng de appelazijn en de appelsap in de plantenspuit
Steek de bbq aan voor indirect grillen op 130 graden. Vul een bakje met water en zet die onder de ribs.
Leg wat rookhout tussen de kolen en leg de ribs op de indirecte zijde
Gaar 2 uur op constante temperatuur. Voeg evt. rookhout toe indien nodig. Spray de ribs om het half uur in met de mix uit de plantenspuit
Na 2 uur leg je 2 vellen alufolie op elkaar. Ter breedte van de ribs schep je hier 2 el bruine bastersuiker op, een streepje sriracha, honing en wat blokjes roomboter.
Leg hier de ribs met de bolle kant op, en doe hetzelfde op de ribs
Vouw het pakket dicht. Voordat je hem helemaal dicht hebt doe je nog een scheutje van de overgebleven appelsap/appelazijnmix toe.
Vouw het dan helemaal dicht en leg terug op de bbq. Wederom met de bolle kant naar beneden. Hierdoor voorkom je dat de botjes door de folie heen breken en alle sappen verloren gaan
Doe ditzelfde voor de 2e rib.
Verhoog de temperatuur naar 150 graden en gaar nog 2 uur
Haal de ribs uit de folie. Vang het vocht op. En leg de ribs terug op de bbq
Gaar de ribs nog 30 minuten zonder folie. Smeer ze meermaals in met het opgevangen vocht.