Ga terug

Iberico ribs

Iberico ribs, volgens 3-2-1 methode gegaard op de bbq met honing-boter glaze
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 10 min

Equipment

  • Aluminiumfolie
  • Waterbakje
  • Plantenspuit
  • Rookhout

Ingrediƫnten

  • 2 racks iberico ribs
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • roomboter
  • honing
  • bruine basterdsuiker
  • Srirachasaus
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml appelazijn

Instructies

  • Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs
  • Meng de peper, zout en knoflookpoeder door elkaar en bestrooi over de ribs
  • Meng de appelazijn en de appelsap in de plantenspuit
  • Steek de bbq aan voor indirect grillen op 130 graden. Vul een bakje met water en zet die onder de ribs.
  • Leg wat rookhout tussen de kolen en leg de ribs op de indirecte zijde
  • Gaar 2 uur op constante temperatuur. Voeg evt. rookhout toe indien nodig. Spray de ribs om het half uur in met de mix uit de plantenspuit
  • Na 2 uur leg je 2 vellen alufolie op elkaar. Ter breedte van de ribs schep je hier 2 el bruine bastersuiker op, een streepje sriracha, honing en wat blokjes roomboter.
  • Leg hier de ribs met de bolle kant op, en doe hetzelfde op de ribs
  • Vouw het pakket dicht. Voordat je hem helemaal dicht hebt doe je nog een scheutje van de overgebleven appelsap/appelazijnmix toe.
  • Vouw het dan helemaal dicht en leg terug op de bbq. Wederom met de bolle kant naar beneden. Hierdoor voorkom je dat de botjes door de folie heen breken en alle sappen verloren gaan
  • Doe ditzelfde voor de 2e rib.
  • Verhoog de temperatuur naar 150 graden en gaar nog 2 uur
  • Haal de ribs uit de folie. Vang het vocht op. En leg de ribs terug op de bbq
  • Gaar de ribs nog 30 minuten zonder folie. Smeer ze meermaals in met het opgevangen vocht.
calorieƫn: 450kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, BBQ
Trefwoord: iberico, iberico ribs, ribs, spareribs