Ga terug

Bavette met hasselback aardappelen en gegrilde wortelen

Bavette van de bbq geserveerd met hasselback roseval aardappelen en gegrilde wortelen
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 hele bavette ~1,2 kilo
  • peper en zout

Wortelen

  • 1 bos bospeen
  • 1 el citroensap
  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl tijm
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • peper en zout

Hasselback Aardappelen

  • 1 kilo Roseval aardappelen
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 3 el olijfolie

Instructies

  • Schil de wortelen en snijd het groen eraf. Laat een klein stukje zitten, want dat staat mooi
  • Stoom de wortelen tot ze gaar zijn (+-15-20 min) en zet opzij
  • Meng alle overige ingrediënten van de wortelen en zet ook opzij
  • Maak de aardappelen schoon, prik op 1/3 over de lengte en sateprikker in. Snijd vervolgens allemaal dunne lamellen in de aardappel tot aan de sateprikker
  • Zodra je alle aardappelen hebt ingesneden meng je ze met de kruiden en olijfolie. Doe ze in een vuurvaste schaal
  • Haal de bavette uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi vast royaal met peper en zout
  • Steek de bbq aan en ga voor zowel directe en indirecte hitte. Een keteltemperatuur van 180 graden is perfect
  • Zet de schaal met aardappelen op het indirecte gedeelte en gaar ongeveer 60 minuten tot ze gaar en zacht zijn
  • Na 45 minuten kun je de Bavette op het directe gedeelte leggen en gaar tot medium rare (52 graden). Haal van de bbq en laat rusten onder een stuk aluminium folie
  • Grill tijdens het rusten de wortelen totdat ze gekleurd zijn. Dit duurt echt maar 1 tot 2 minuten per kant dus blijf erbij!
  • Haal de wortelen van de bbq en giet de marinade erbij. Hussel zodat de hele wortel mooi bedekt is met de marinade
  • Snijd de bavette in dunne plakjes tegen de draad in. Zout het goed na en serveer alles op een mooie grote plaat
calorieën: 400kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: BBQ
Trefwoord: aardappel, bavette, wortel