Schil de wortelen en snijd het groen eraf. Laat een klein stukje zitten, want dat staat mooi
Stoom de wortelen tot ze gaar zijn (+-15-20 min) en zet opzij
Meng alle overige ingrediënten van de wortelen en zet ook opzij
Maak de aardappelen schoon, prik op 1/3 over de lengte en sateprikker in. Snijd vervolgens allemaal dunne lamellen in de aardappel tot aan de sateprikker
Zodra je alle aardappelen hebt ingesneden meng je ze met de kruiden en olijfolie. Doe ze in een vuurvaste schaal
Haal de bavette uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi vast royaal met peper en zout
Steek de bbq aan en ga voor zowel directe en indirecte hitte. Een keteltemperatuur van 180 graden is perfect
Zet de schaal met aardappelen op het indirecte gedeelte en gaar ongeveer 60 minuten tot ze gaar en zacht zijn
Na 45 minuten kun je de Bavette op het directe gedeelte leggen en gaar tot medium rare (52 graden). Haal van de bbq en laat rusten onder een stuk aluminium folie
Grill tijdens het rusten de wortelen totdat ze gekleurd zijn. Dit duurt echt maar 1 tot 2 minuten per kant dus blijf erbij!
Haal de wortelen van de bbq en giet de marinade erbij. Hussel zodat de hele wortel mooi bedekt is met de marinade
Snijd de bavette in dunne plakjes tegen de draad in. Zout het goed na en serveer alles op een mooie grote plaat