Ga terug

Avocado Carpaccio met garnalen

Heerlijk voorgerecht van gegrilde garnalen op een carpaccio van avocado
Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram garnalen gepeld en ontdarmd
  • peper en zout
  • chiliflakes
  • olijfolie

Carpaccio

  • 2 avocado's
  • 0,5 venkel
  • 1 sinaasappel
  • 1 handje snoeptomaatjes
  • 1 jalapeño peper
  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de venkel in dunne plakken en doe in een kom
  • Meng de venkel met het sap van een halve sinaasappel, de appelazijn, olijfolie, peper en zout
  • Marineer de garnalen met peper en zout, chiliflakes en wat olijfolie
  • Rijg de garnalen aan een sateprikker
  • Snijd de jalapeño in dunne plakken
  • Snijd de snoeptomaatjes doormidden
  • Grill de garnalenspiesjes boven directe hitte tot ze gaar zijn
  • Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg ze op een schaal
  • Beleg met de venkel, tomaatjes, jalapeño en garnalen
  • Bestrooi met zest van de sinaasappel. peper en zout, de marinade van de venkel en de groene topjes van de venkel
Calories: 200kcal
Gang: voorgerecht
Keuken: BBQ
Trefwoord: avocado, garnalen