De klassieke carpaccio kent iedereen inmiddels wel. Maar een carpaccio van avocado zie je niet heel vaak. Zonde, want deze variant is echt heel lekker. En het ziet ook feestelijk uit toch?
Op de bbq bereid je de garnalen. Rijg ze aan een sateprikker, zodat het eenvoudig draaien is. Grill ze boven directe hitte, dus de platesetter kun je uit de Columbus laten. Ga voor een keteltemperatuur van ongeveer 180-200 graden. De garnalen hebben maar enkele minuten per kant nodig. Met deze hoge temperatuur zorg je voor een lekker grillsmaak aan de garnalen.
De overige ingrediënten kun je allemaal voorbereiden en klaarzetten. Snijd alleen de avocado niet te vroeg, want dan wordt hij bruin. Dit kun je overigens voorkomen door het te besprenkelen met wat citroensap.
De venkel leg je in, in sinaasappelsap waardoor hij wat milder van smaak wordt. Een mooie techniek die ook goed werkt bij andere scherpe producten zoals rode ui of rode peper. De pure smaak van het product komt daarmee mooi naar boven zonder dat je tranen in je ogen krijgt.
Serveer deze avocado carpaccio met vers stokbrood en je hebt een heerlijk voorgerecht!

Heb je nog wat over? Eet dit dan de volgende dag op een broodje. Heerlijk.

Avocado Carpaccio met garnalen
Ingrediënten
- 250 gram garnalen gepeld en ontdarmd
- peper en zout
- chiliflakes
- olijfolie
Carpaccio
- 2 avocado's
- 0,5 venkel
- 1 sinaasappel
- 1 handje snoeptomaatjes
- 1 jalapeño peper
- 1 el appelazijn
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de venkel in dunne plakken en doe in een kom
- Meng de venkel met het sap van een halve sinaasappel, de appelazijn, olijfolie, peper en zout
- Marineer de garnalen met peper en zout, chiliflakes en wat olijfolie
- Rijg de garnalen aan een sateprikker
- Snijd de jalapeño in dunne plakken
- Snijd de snoeptomaatjes doormidden
- Grill de garnalenspiesjes boven directe hitte tot ze gaar zijn
- Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg ze op een schaal
- Beleg met de venkel, tomaatjes, jalapeño en garnalen
- Bestrooi met zest van de sinaasappel. peper en zout, de marinade van de venkel en de groene topjes van de venkel