La Pizza op de bbq? Zeker! Hiermee boots je een echte pizzaoven zelfs het beste na. Belangrijk voor een goede pizza is de goede temperatuur. Je hebt veel hitte nodig om die super crispy pizzabodems te krijgen. Een kamado bbq is hiervoor perfect. Mijn weber krijg ik ongeveer opgestookt tot 300-350 graden.
Voordat je aan de slag gaat met pizza maken op de bbq, lees dan even mijn blog over pizza, pizzadeeg en de benodigde equipment. Dit geeft je mooie handvatten om de perfecte pizza te maken.

Als je op weg bent met de juiste deeg en saus kun je doorgaan met beleggen met jouw favoriete ingredienten. Tonno e Cipolla, oftewel tonijn en ui is een van mijn favorieten. Lees snel het recept en ga er ook voor!
In dit recept ga ik uit dat je het deeg en de saus al hebt gemaakt. Anders wordt het ook zo’n lang verhaal.

Pizza Tonno e Cipolla
Equipment
- Pizzasteen
Ingrediënten
- 1 bol pizzadeeg
- 1 soeplepel Perfecte tomatensaus
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1/2 rode ui
- 1 handje rucola
- 1 el oregano gedroogd
- 1/2 bol mozarella
- 1 handje geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven of bbq met pizzasteen erin minimaal een uur voor op de hoogste stand
- Maak de bodem zoals hier beschreven. En doe de tomatensaus erop. Smeer het goed uit
- Verspreid de geraspte kaas over de pizza
- Laat de tonijn uitlekken en verspreid ook over de pizza
- Snijd de rode ui in ringen en leg ook op de pizza
- Trek de mozarella met je handen uit elkaar, knijp goed uit en beleg op je pizza
- Bak de pizza nu tot hij gaar en krokant is
- Leg de pizza op een groot bord, strooi de oregano erover en vervolgens ook de rucola