Tarbot op de bbq

4.7K

Met tarbot maak je indruk. Gegarandeerd. Tarbot op de bbq is dubbel succes!. Deze platvis eet je niet elke dag maar heeft een verfijnde smaak die ook neutraal genoeg is om bij een grote groep in de smaak te vallen.

Door de tarbot op de bbq te grillen geef je hem een heerlijke rooksmaak mee. Serveer hem gewoon in z’n geheel. Zo’n grote platvis in het midden van de tafel. Dat is toch mooi! Je haalt de filets eenvoudig van de graat. Verder zit er in het visvlees geen graat meer, dus dat eet ook nog een makkelijk.

Je hebt tarbot in groot en klein formaat. Deze knoeperd woog bijna 2 kilo dus genoeg om heel wat monden te voeden. Voordat je ook zo’n grote jongen scoort check eerst even wat je kwijt kan op je bbq en in je vistang. Een grote vistang is namelijk een uitkomst om hem goed te kunnen draaien.

hele tarbot op de bbq

Tarbot is familie van andere platvissen zoals heilbot of schol. Kun je geen tarbot vinden, maar wel een andere platvis? Geen probleem. Dit recept zal zeker niet misstaan op andere platvissen. Zorg er wel voor dat je een platvis koopt die een wat stevigere huid heeft. Een schol dus wel, maar een schar heeft een te dunne huid hiervoor. Die huid wordt overigens uiteindelijk een beetje stug. Je kan hem zeker eten, maar ik houd er niet van.

Ik serveerde deze tabot van de bbq met wat simpele rauwkost bijgerechten en verse frieten. De vis had duidelijk de hoofdrol. En dat verdiende hij ook. Man wat een smaak zit er in dat beestje!

Hele tarbot van de bbq

Een tarbot in z'n geheel gegrild op de bbq. Daarna prik je er lekker met z'n allen de visfilets vanaf
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Equipment

 • visklem

Ingrediënten

 • 1 hele tarbot +- 2 kilo
 • 10 ml witte wijn
 • 10 ml olijfolie
 • 10 ml citroensap
 • peper en zout

Instructies

 • Zorg dat de tarbot goed schoon is en je bbq heet. Klem de tarbot in de visklem en grill hem in ongeveer 10/15 minuten per kant tot hij gaar is.
 • Zodra de vis bijna klaar is klop je de witte wijn, citroensap en olijfolie in een steelpannetje op hoog vuur een beetje op.
 • Schenk dit over de vis heen, maar vang alles ook direct weer op in je pannetje.
 • Verwarm dit nogmaals en klop het wederom op met een garde. Door de vissappen zul je zien dat het nu een steviger saus je wordt
 • Schenk het nogmaals over de vis en vervolgens ook wat versgemalen peper en zout.
calorieën: 300kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediteraans, Nederlands
Trefwoord: platvis, tarbot

Heb je deze tarbot ook gemaakt?
Gooi even een berichtje met een foto online en tag mij op Instagram. Ik ben heel benieuwd naar je ervaring en wat je van de smaak vond!

Like
Close
BBQ Grillmeister © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close