Visburger met zoete aardappelfrites

40

Wil je een variëren met burgers. Kies dan eens voor een visburger. Je moet hiervoor wel zelf even je visfilets tot gehakt malen maar uiteindelijk is het een heel simpel trucje met verrassend eindresultaat.

Om op de gezonde tour te blijven maakte ik er zoete aardappelfrites bij. Wist je dat zoete aardappel onder de categorie groente valt en niet onder de aardappelen?

Voor deze visburger gebruikte ik kabeljauwfilet. Tegenwoordig worden die in 2 delen aangeboden. De haas en staartjes, of filet. Al met al heeft dit dezelfde smaak maar wordt voor de haas vaak 2x zoveel gevraagd. Dit is het mooiste stuk van de hele filet omdat hij een stuk dikker is.

Serveer je enkel een stuk kabeljauw, ga dan voor de haas. Maak je er een viskoekje of visburger van dan kun je perfect voor de goedkopere delen kiezen. Overigens is dit ook lekker met andere toegankelijke vissoorten zoals victoriabaars, zalm of roodbaars.

Om burgers te vormen werk je het makkelijkst met een keukenmachine. Hier doe je de kabeljauw in en na enkele minuten malen heb je een mooi visgehakt dat je verder op smaak kan brengen.

Als je de burgers gaat grillen zorg dan dat je beide zijden met olie insmeert. Het blijft een wat fragielere burger die sneller dan een gewone burger uit elkaar zal vallen. Je wilt hem dus eenmaal omkeren. Een laagje olie maakt dit mogelijk in combinatie met de juiste dosis geduld.

Zoete aardappelfrites is ook zo’n zekerheidje die altijd in de smaak zal vallen. Je maakt ze eenvoudig door frites te snijden van zoete aardappelen. Ze te mengen met wat zonnebloemolie, peper, zout, tijm en rozemarijn. Doe ze vervolgens in een baking tray met bakpapier en schuif dit 45 min een bbq of oven van 180-200 graden.

Visburger met zoete aardappelfrites

Burger van kabeljauw met verse zoete aardappelfrites
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
rusten 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 min

Equipment

  • Keukenmachine
  • Plastic ziplock zak

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauw
  • 1 ei
  • 2 el panko/paneermeel
  • 1 el mayonaise
  • 2 el viskruiden (bijv. marakech mix)
  • 1 el olijfolie
  • 2 burgerbroodjes
  • 2 puntpaprika's
  • Rucola
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • Pink Revenge Saus No Rubbish

Instructies

  • Meng de kabeljauw in enkele minuten de keukenmachine tot een grof gehakt.
  • Doe het visgehakt in een kom en meng met een half ei, de panko, mayonaise, viskruiden en olijfolie tot een mooi handelbaar gehakt.
  • Is het te droog, voeg dan wat extra ei toe. Is het te nat, voeg dan wat extra panko toe
  • Vorm mooie burgers en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven
  • Grill de puntpaprika tot ze rondom zwart zijn, doe ze in een ziplock zakje, doe de zak dicht en laat 20 minuten gaar stomen. Vervolgens Haal je de zaadlijsten en velletjes van de paprika en zet apart
  • Bestrijk de burgers met olijfolie en grill ze ongeveer 8 minuten per kant. Zorg dat je maar 1x hoeft te draaien
  • Toast je burgerbroodje even gaar op de hete bbq en beleg met rucola, burger, schijfjes avocado, puntpaprika, rode uit en pink revenge saus
  • Serveer bijvoorbeeld met zoete aardappelfrites
Gang: Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: kabeljauw, visburger
Like
Close
BBQ Grillmeister © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close