Hele zeebaars van de bbq

428
Zeebaars van de bbq

Vaak denken we bij bbq-en aan vlees. Hier komt ook steeds meer groenten bij, maar vis laten we met z’n allen toch nog een beetje links liggen. Vaak hoor ik dat velen dit moeilijk vinden om te bereiden. Voor iedereen die dit herkent heb ik goed nieuws: deze zeebaars van de bbq is super simpel. Dit kan iedereen maken, en ook handig: je kunt het (bijna) niet verpesten. Maken dus!

Wil je meer vis op de bbq bereiden dan is zeebaars een simpele vis om mee te starten. De smaak is namelijk heel zacht en totaal niet zilt. Een zilte smaak wordt vaak met vis geassocieerd. Ook door mijzelf. Zeebaars gaat je echt verrassen als je geen vis-eter bent en deze vis nog niet kent. Geloof mij maar!

Oké genoeg promotie over de zeebaars. Je bent overstag en gaat er 1 kopen. Ga als volgt te werk:

  1. Ga naar de visboer
  2. Koop een hele vis
  3. Vraag je visboer om hem schoon te maken.

3 simpele stappen die we vaak vervangen door een simpele graai naar een filet in het schap van de supermarkt. NIET MEER DOEN!

zeebaars op de bbq

Voor visbereidingen wil je namelijk zeker weten dat het vers is. Als je het mij vraagt zie je dat enkel bij de visboer. Hoe ziet het beestje er nog in tact uit. Zijn de ogen nog mooi helder, zijn de kieuwen nog mooi?

Eenmaal een goede zeebaars te pakken vraag je je visboer om hem intact te houden en dus geen filet er van te snijden. Vraag wel of hij hem al even schoonmaakt. Hierdoor hoef je hem thuis enkel nog even onder de kraan af te spoelen. Maak er een mooie kruidenolie bij, wat citroen en je hebt een niet-alledaagse feestmaal!

Hoe weet je nou of de zeebaars goed is? Je kan er een kerntemperatuurmeter in stoppen en bij 60 graden is hij goed. Heb je die niet, check dan na 10 minuten op beide zijden of de filets mooi los komen van de graat. Is dat het geval dan is hij klaar. Het mooie van zeebaars is dat het een vette vis is. Gaar je hem iets te ver door dan zal hij niet snel uitdrogen. Vergelijk het bijvoorbeeld met kippendijtjes. Die zullen door het vet ook niet snel uitdrogen als ze te ver gegaard worden.

Hele zeebaars van de bbq

Een hele zeebaars op de bbq. Super simper, super lekker, supergezond
Porties 2
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Equipment

  • Vistang

Ingrediënten

  • 1 hele zeebaars schoongemaakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 citroenen
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de kruidenolie door de olijfolie te mengen met sap van een halve citroen, 1 gesnipperde knoflookteen, 1 el fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden peterselie en peper en zout
  • Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en dep droog met keukenpapier
  • Snijd de filet enkele keren in. Dit zorgt ervoor dat de marinade er mooi in kan komen maar ook dat hij egaler gaart
  • Smeer de buitenkant en de buikholte royaal in met de kruidenolie
  • Vul de buikholte wat takjes verse kruiden, een grofgesneden teen knoflook en enkel plakjes citroen
  • Klem de vis in een tang en bak en beide zijden ongeveer 10 minuten tot de filet mooi los van de graat komt
calorieën: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: Vis, Zeebaars
Like
Close
BBQ Grillmeister © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close