Een hele zeebaars op de bbq. Super simper, super lekker, supergezond
Servings 2
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Equipment
Vistang
Ingrediƫnten
1helezeebaarsschoongemaakt
3elolijfolie
2tenenknoflook
2citroenen
verse tijm
verse rozemarijn
verse peterselie
peper en zout
Instructies
Maak de kruidenolie door de olijfolie te mengen met sap van een halve citroen, 1 gesnipperde knoflookteen, 1 el fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden peterselie en peper en zout
Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en dep droog met keukenpapier
Snijd de filet enkele keren in. Dit zorgt ervoor dat de marinade er mooi in kan komen maar ook dat hij egaler gaart
Smeer de buitenkant en de buikholte royaal in met de kruidenolie
Vul de buikholte wat takjes verse kruiden, een grofgesneden teen knoflook en enkel plakjes citroen
Klem de vis in een tang en bak en beide zijden ongeveer 10 minuten tot de filet mooi los van de graat komt