Garnalen zijn allemansvrienden. Helemaal als garnalen grillt op de bbq is het een topcombinatie. Je kunt er alle kanten mee op. Deze combinatie met knoflook, citroen en peterselie is een klassieke combinatie die heel goed bij garnalen past. Voel je vrij om je eigen twist hieraan te geven.
Als ik garnalen van de bbq maak, koop ik eigenlijk altijd verse garnalen die nog onbewerkt zijn. Wellicht is het een romantisch idee maar gevoelsmatig heb ik altijd meer het idee dat dit verser is. Je moet dan natuurlijk wel zelf even de schaal verwijderen en ontdarmen. Vind je dit niets ga dan gewoon voor voorgepelde garnalen.
Ik vind het serveren van garnalen met kop eraan altijd heel leuk staan dus die laat ik lekker zitten. Vind je kop maar eng, trek je hem er gewoon van af. Net zo simpel. De schaal en darm verwijder ik wel. Vervolgens rijg je hem op een stokje. Dit voorkomt dat de garnaal krom trekt op de bbq. Ook kun je ze dan leuk serveren in bijvoorbeeld een glas of op een plateau met andere lekkere hapjes.
Garnalen op de bbq bereiden is heel simpel. Ze zijn namelijk binnen no time klaar. Pas er alleen voor op dat je ze niet tussen het rooster laat vallen. Dat zou zonder zijn van al het werk. Ook dit voorkom je door ze op een prikker te rijgen. Ga je voor voorgepelde garnalen dan kun je natuurlijk ook in een aluminium (vis)bakje garen. Hiermee voorkom je ook dat ze tussen de kolen eindigen.
Deze garnalen zijn zowel warm als koud super lekker. Dus wil je ze als hapje serveren bij een borrel of op een feestje. Dan kun je ze net zo makkelijk al eerder op de dag bereiden en ze koud of op kamertemperatuur serveren. Geen reden meer dus om deze niet te maken!

Knoflook Garnalen van de BBQ
Equipment
- sateprikkers
Ingrediënten
- 10 garnalen schoongemaakt
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 el verse peterselie fijngesneden
- peper en zout
Instructies
- Meng voor de marinade alles behalve de garnalen door elkaar
- Zorg dat je garnalen schoongemaakt zijn zo ver als dat je zelf fijn vind. Je serveert een hapje dus hij moet wel direct eetbaar zijn
- Voeg de garnalen aan de marinade toe en laat 1 uur in de koelkast staan
- Grill de garnalen om en tot ze gaar zijn. Dit zal niet langer dan 10 minuten duren