Kerntemperatuur

202

Meten is weten. Dus check de kerntemperatuur van jouw ingrediënt op de bbq met een goede thermometer om te kijken of het gaar is.

Hieronder een tabel met de verschillende kerntemperaturen:

Kerntemperatuur rundvlees

Steaks
(ribeye, bavette, entrecôte, picanha, côte de boeuf, etc.)
Rare
Medium rare
Medium
50-52 °C
52-56°C
56-60 °C
Ossenhaas, biefstuk, filet mignon, chateaubriand, rosbief
(magere delen van het rund)
Rare
Medium rare
Medium
42-46 °C
46-50 °C
50-52 °C
BurgerMedium
Well done
56-60 °C
70-75 °C

Kerntemperatuur Kip & Kalkoen

Filetwell done72 °C
Dijtjes, vleugels en potemwell done85 °C

Kerntemperatuur Vis

ZalmRare
Medium
Well done
45 °C
52 °C
60 °C
Witvis
(kabeljauw, zeebaars, heilbot, tarbot, dorade, etc.)
Well done65 °C
Like
Close
BBQ Grillmeister © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close