Pulled Chicken Salade

19

Een salade kun je netjes op een bord leggen, maar ik ging eens voor een mega-salade op een grote houten snijdplank. Die zet je midden op tafel en iedereen kan hier gewoon zelf van opscheppen. Dit keer een pulled chicken salade. Want wie houdt er niet van kip?

In dit recept ga ik uit van 1 hele kip. Uiteraard kun je hier je stuk kip naar keuze voor pakken. Houd je meer van kippendij, dan pak je gewoon 2 dijtjes per persoon. Ben je meer een drumsticktype, houd dan 2-3 drumsticks per persoon aan. Het fijne aan het gebruik van een hele kip is dat je de verschillende soorten kippenvlees bij elkaar hebt. Dit geeft een lekkere twist aan elk hapje.

Uiteindelijk trek je de kip helemaal uit elkaar en meng je er nog wat kruiden en bbq-saus door. Dit is de basis voor een pulled chicken recept. Naast een salade maak je net zo eenvoudig een broodje, wraps, pizza of nacho’s met pulled chicken. Dit zijn van die recepten die je overal mee kunt combiberen en iedereen happy mee gaat krijgen.

De kunst is dus om niet dit recept aan te houden maar direct een hele lading te maken en het door verschillende andere gerechten te gebruiken. Je vriest gewoon porties in zodat je voor je volgende party gewoon een zakje uit de vriezer tovert en je binnen no time nacho’s met pulled chicken van de bbq op tafel zet.

Mijn idee hierover is wel duidelijk. Tijd om zelf aan de slag te gaan. Combineer met jouw favoriete rubs en bbq-saus en geef je eigen twist aan pulled chicken. Laat me vooral even weten wat het resultaat is geworden!

Pulled Chicken Salade

Salade met pulled chicken van de bbq
Porties 4
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • dry rub kip
  • 2 el bbq-saus
  • 200 gram veld-/bladsla mix
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 3 stengels bosui
  • 3 wortelen
  • 1 handje walnoten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • peper/zout

Instructies

  • Bedek de kip royaal met de kipkruiden en gaar hem een uur indirect op een BBQ van ongeveer 150 graden. Je kan er evt. wat rookhout aan toevoegen voor meer diepte in je gerecht.
  • Ondertussen snijd je alle groenten (behalve de avocado) in leuke vormpjes, kleine stukjes, sliertjes, etc.
  • Meng voor de vinaigrette de olijfolie, citroensap, peterselie en peper en zout.
  • Zorg dat je kip de juiste kerntemperatuur heeft bereikt voordat je hem eraf haalt. Laat de kip nog even rusten als je hem eraf haalt
  • Tijdens het rusten meng je de sla met de gesneden groenten en de vinaigrette
  • Pluk de kip, meng er nog een eetlepel dry rub en 2 eetlepels bbq-saus door
  • Stort de sla op een grote houten plank, voeg plakjes avodoca en partjes citroen toe
  • Leg de kip daarop en bestrooi met wat gebakken walnoten
  • Bestrooi met nog wat blaadjes peterselie
calorieën: 350kcal
Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pulled chicken, Salade

Dit recept gemaakt?

Post het op instagram en tag mij in je bericht @bbq_grillmeister

Like
Close
BBQ Grillmeister © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close