Perzik op de bbq grillen is zo’n vreemde combinatie waar je misschien niet snel aan zal denken. Totdat je het eenmaal hebt geprobeerd. De hete grill zorgt ervoor dat de perzik nog zoeter wordt. De suikers komen echt heel mooi los en zorgt voor een unieke smaak. Of je deze gegrilde perzik van de bbq nu in een salade doet of in een toetje verwerkt. Ik garandeer dat hij je niet zal teleurstellen.

Belangrijk als je perzik op de bbq grillt is dat je geen overrijpe perziken pakt. Ze worden namelijk iets zachter op de bbq dus als ze er al zacht opgaan dan wordt een mousse. Ik heb voor deze salade gekozen voor partjes, maar het kan uiteraard ook heel goed met gehalveerde perziken. Kortom, leef je uit op jouw ideale vorm.
Tip nummer 2 is: combineer met andere smaken. De perzik wordt nog zoeter door de hitte van de bbq dus je hebt tegenwicht nodig. Ik deed dat met het fris zure van de munt en citroen, de umami van de pecannoten en daarbij de uitgesproken smaak van feta. Samen heel mooi in balans.

Salade gegrilde perzik van de bbq
Ingrediƫnten
- 4 perziken
- 1 zakje gemengde sla
- 1/4 komkommer
- 4 wortelen
- 1 rode paprika
- 10 cherry tomaten
- 1 blok feta
- 1 handje pecannoten
- 1 lente-ui
Dressing
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamico
- 1 el citroensap
- 1 bosje munt
- peper en zout
Instructies
- Steek de bbq aan en ga voor direct grillen
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes, wortel in dunne sliertjes, cherrytomaten doormidden en komkommer in halve maantjes. Doe alles bij elkaar in een kom
- Brokkel de pecannoten grof en rooster ze in een droge pan (evt. op de bbq)
- Snijd de perziken in parten los van de pit. Grill ze om en om. Probeer ze maar 1x te draaien. Dan blijven ze het meest stevig
- Meng ondertussen alle ingredienten voor de dressing
- Doe de sla bij de rouwkost, meng de dressing er doorheen en serveer op een diep bord
- Serveer de partjes perzik hierop
- Brokkel er feta overheen, schuin afgesneden lente-ui en de pecannoten
- Eet smakelijk