Gepofte Bieten salade

715

Bieten zijn uitstekend geschikt om op de bbq te garen. In de bbq is eigenlijk nog beter, lekker direct tussen de kolen. Bieten poffen dan namelijk gaat in de eigen schil. Deze wordt vervolgens helemaal zwart en vormt een isolatielaag. De binnenkant kan zo heerlijk karameliseren. Ze worden dus zoet en zacht. Ik houd niet van bieten. Maar met deze bereidingswijze ontwikkeld echt een compleet nieuwe smaak die je echt eens moet proberen!

Deze salade combineert fantastisch met zalm. Met de leftovers van een warmgerookt stuk zalm en deze salade maakte ik ook nog een broodje de volgende dag. Genieten!

Warmgerookte zalm
Biet en zalm combineren super mooi. Probeer bij deze bietensalade bijvoorbeeld deze zalm
Bekijk recept >
warmgerookte zalm

Je kan voor dit recept alle soorten bieten pakken die je kan vinden. Een mix van kleuren is natuurlijk mooi voor het uiteindelijke plaatje. Vooral de choggia biet draagt hierin bij. De binnenkant van de choggia biet is gelaagd paars en wit. Een plaatje op je bord.

Gepofte bietensalade

Bieten tussen de kolen gepoft op de bbq. Met een frisse yoghurt/dille dressing
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediƫnten

  • 500 gram bieten gemixt
  • dille vers

Vinaigrette

  • 3 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 1 tl komijn
  • 1 rode ui
  • peper en zout

Yoghurtdressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook geperst
  • peper en zout
  • 1 el dille vers

Instructies

  • Gooi de bieten tussen de kolen. Draai ze elke 10 minuten een kwartslag. Na 40/50 minuten zijn ze gaar en rondom zwart geblakerd
  • In de tussentijd maak je vast de vinaigrette en yoghurtsaus. Voor beide alle ingredienten met elkaar mengen en apart zetten
  • Zodra de bieten gaar zijn haal je ze uit de kolen en pel je de zwarte buitenkant eraf. Pas op want van buiten zijn ze afgekoeld maar binnen nog kokend heet. De zwarte buitenkant werkt als een isolatielaag
  • Als alles gepeld is snijd je ze in plakjes en doe je ze bij elkaar in een schaal.
  • Meng de vinaigrette er door heen.
  • Serveer met toefjes van de yoghurtsaus en nog wat verse dille om het af te maken.
calorieƫn: 350kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediteraans, Nederlands
Trefwoord: biet, rode biet
Like
Close
BBQ Grillmeister Ā© Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close