Bieten tussen de kolen gepoft op de bbq. Met een frisse yoghurt/dille dressing
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Ingrediƫnten
500grambietengemixt
dillevers
Vinaigrette
3elolijfolie
3elcitroensap
1tlkomijn
1rode ui
peper en zout
Yoghurtdressing
3elGriekse yoghurt
1elcitroensap
1teenknoflookgeperst
peper en zout
1eldillevers
Instructies
Gooi de bieten tussen de kolen. Draai ze elke 10 minuten een kwartslag. Na 40/50 minuten zijn ze gaar en rondom zwart geblakerd
In de tussentijd maak je vast de vinaigrette en yoghurtsaus. Voor beide alle ingredienten met elkaar mengen en apart zetten
Zodra de bieten gaar zijn haal je ze uit de kolen en pel je de zwarte buitenkant eraf. Pas op want van buiten zijn ze afgekoeld maar binnen nog kokend heet. De zwarte buitenkant werkt als een isolatielaag
Als alles gepeld is snijd je ze in plakjes en doe je ze bij elkaar in een schaal.
Meng de vinaigrette er door heen.
Serveer met toefjes van de yoghurtsaus en nog wat verse dille om het af te maken.