Steek de bbq aan voor direct garen en laat het vlees op kamertemperatuur komen
Bak in een pan de pijnboompitten tot ze bruin kleuren. Doe de helft ervan in de keukenmachine. De andere helft gebruiken we laten.
Doe ook de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en 3 el olijfolie in de keukenmachine
Draai dit tot een gladde pesto. Voeg evt. meer olijfolie toe als hij wat smeuïger mag worden of wat Parmezaande kaas als hij teveel olie bevat
Snijd evt. de bavette open en leg hem helemaal open. Beleg achtereenvolgens met de plakken Parmaham, pesto, overgebleven pijnboompitten en geraspte Provolone (of Parmezaanse) kaas
Rol de bavette op en zet vast met sateprikkers. Zet er 2 vlak tegen elkaar, maar haaks door de rollade heen. Er ontstaat dus een kruis met 2 prikkers. Doe dit ter dikte van een goede steak.
Vervolgens snijd je dus pinwheels van de rollade. Je kunt nu nog evt. wat sateprikkers herschikken voor een betere verdeling
Grill de pinwheels boven direct hitte tot een kern van 52 graden