Ga terug

Bavette Pinwheels

Van een bavette rollade gevuld met parmaham, pesto, pijnboompitten en provolone kaas maak je deze fantastische pinwheels
Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • sateprikkers
  • Kernthermometer
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 bavette +- 1 kilo
  • 1 bos basilicum
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • 6 el pijnboompitten
  • 6 el Parmezaanse kaas geraspt
  • Parmaham
  • Provolone kaas of Parmezaanse kaas

Instructies

  • Steek de bbq aan voor direct garen en laat het vlees op kamertemperatuur komen
  • Bak in een pan de pijnboompitten tot ze bruin kleuren. Doe de helft ervan in de keukenmachine. De andere helft gebruiken we laten.
  • Doe ook de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en 3 el olijfolie in de keukenmachine
  • Draai dit tot een gladde pesto. Voeg evt. meer olijfolie toe als hij wat smeuïger mag worden of wat Parmezaande kaas als hij teveel olie bevat
  • Snijd evt. de bavette open en leg hem helemaal open. Beleg achtereenvolgens met de plakken Parmaham, pesto, overgebleven pijnboompitten en geraspte Provolone (of Parmezaanse) kaas
  • Rol de bavette op en zet vast met sateprikkers. Zet er 2 vlak tegen elkaar, maar haaks door de rollade heen. Er ontstaat dus een kruis met 2 prikkers. Doe dit ter dikte van een goede steak.
  • Vervolgens snijd je dus pinwheels van de rollade. Je kunt nu nog evt. wat sateprikkers herschikken voor een betere verdeling
  • Grill de pinwheels boven direct hitte tot een kern van 52 graden
Calories: 350kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bavette, pinwheels, rollade