Bavette Rollade

1.2K

Naast ribeye is bavette toch wel een van mijn favoriete stukken vlees. Het was lange tijd onbekend in Nederland, maar je ziet het steeds meer op de kaarten van restaurants staan. Ook de hobbykoks en fanatieke bbq’ers kennen dit stuk van het rund ongetwijfeld. Heb je het nog nooit op. Grill hem dan eerst gewoon als steak voordat je aan de slag gaat met deze bavette rollade.

Bekijk onderstaand recept voor het grillen van een bavette direct tussen de kolen. Ook is de snijdrichting van een bavette heel belangrijk, dus klik door voor de uitleg.

Salade met Bavette, cavemen style
Een salade met direct in de kolen gegaarde bavette. Lees hier ook belangrijke informatie over de snijdtechniek voor dit stuk vlees
Bekijk recept >
salade bavette

Om een rollade van bavette te maken heb je een dunne bavette nodig. Heb je een dik stuk dan zul je hem over de lengte open moeten snijden. Doe dit met de punt van een scherp mes. Zo heb je de meeste controle over je mes en klap de bavette steeds verder open. Mijn bavette was dun genoeg om hem zonder insnijden direct te vullen. Gelukje.

bavette pinwheel

Je kunt de bavette rollade als geheel grillen. Ga dan voor indirecte garing. Ik sneed er pinwheels van. Je zet dan 2 spiesjes kruislings door de rollade ter grootte van een dikke steak. Vervolgens snijd je de bavette in plakken totdat je dikke steaks hebt. Deze kunnen perfect boven directe hitte garen.

bavette rollade

Ik heb deze rollade gevuld met zelfgemaakte pesto, pijnboompitten, parmaham en provolonekaas. Deze kaas is wat heftiger van smaak. Ben je daar niet dol op, ga dan eerst voor Parmezaanse kaas. Een stukje veiliger, maar zeker ook zo lekker.

gevulde bavette

Indien je gaat variëren met de kaas, kies dan wel voor een harde kaassoort. Als je voor een zachte kaas kiest dan loop je het risico dat dit te snel zal smelten. En dus uit je vlees gaat lopen en in de kolen beland. Zonde van al dat werk om deze bavette pinwheels te maken.

bavette bbq

Bavette Pinwheels

Van een bavette rollade gevuld met parmaham, pesto, pijnboompitten en provolone kaas maak je deze fantastische pinwheels
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Equipment

  • sateprikkers
  • Kernthermometer
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 bavette +- 1 kilo
  • 1 bos basilicum
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • 6 el pijnboompitten
  • 6 el Parmezaanse kaas geraspt
  • Parmaham
  • Provolone kaas of Parmezaanse kaas

Instructies

  • Steek de bbq aan voor direct garen en laat het vlees op kamertemperatuur komen
  • Bak in een pan de pijnboompitten tot ze bruin kleuren. Doe de helft ervan in de keukenmachine. De andere helft gebruiken we laten.
  • Doe ook de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en 3 el olijfolie in de keukenmachine
  • Draai dit tot een gladde pesto. Voeg evt. meer olijfolie toe als hij wat smeuïger mag worden of wat Parmezaande kaas als hij teveel olie bevat
  • Snijd evt. de bavette open en leg hem helemaal open. Beleg achtereenvolgens met de plakken Parmaham, pesto, overgebleven pijnboompitten en geraspte Provolone (of Parmezaanse) kaas
  • Rol de bavette op en zet vast met sateprikkers. Zet er 2 vlak tegen elkaar, maar haaks door de rollade heen. Er ontstaat dus een kruis met 2 prikkers. Doe dit ter dikte van een goede steak.
  • Vervolgens snijd je dus pinwheels van de rollade. Je kunt nu nog evt. wat sateprikkers herschikken voor een betere verdeling
  • Grill de pinwheels boven direct hitte tot een kern van 52 graden
calorieën: 350kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bavette, pinwheels, rollade
Like
Close
BBQ Grillmeister © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden
Close