Wil je eens iets unieks op een feestje of borrel serveren? Stop dan met zoeken. Deze bruschetta met ribeye en avocadocrème is echt een topcombinatie!
Je kan dit gerecht ook heel makkelijk voorbereiden want de ribeye is het lekkerst als hij nog een beetje lauwwarm is. Hij hoeft echt niet warm van de bbq af te komen. Kortom nog meer reden om er eens voor te gaan.
Belangrijk voor deze ribeye bruschetta is een dikke ribeye steak. Je serveert maar 1 plakje per broodje dus die moet er wel mooi oppassen. Heb je een dunne steak dan ontkom je er niet aan om er 2 plakjes op te doen. Kun je zelf nog kiezen, ga dan dus voor een dikke steak.
Naast ribeye is dit ook heerlijk met een ander stuk rundvlees zoals picanha, bavette of ossenhaas.
De avocadocrème is ook heerlijk als dip bij bijvoorbeeld nacho’s, maar ook verse groentesticks zoals wortel of bleekselderij. Sterker nog, ook los op een stokbroodje met kaas doet hij het goed. Dus met de leftovers kun je de volgende dag nog een heerlijk broodje maken.

Ribeye Bruschetta met avocadocrème
Equipment
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 1 ribeyesteak 3/4 cm dik
- 2 avocado's
- 4 el griekse yoghurt
- 1 limoen sap en zest
- 1 rode peper
- 1 el koriander vers
- peper en zout
Instructies
- Steek de bbq aan voor direct grillen. Doe ook de oven aan om de ciabatta af te bakken.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi vast met peper en zout
- Grill het vlees tot een kern van 52 graden en laat het rusten onder stukje alumiumfolie
- Bak de ciabatta in de oven af tijdens het rusten.
- Ook maak je de avocadocrème door alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine te doen. Draai tot een gladde saus.
- Snijd plakjes van de ciabtta, beleg met een lepel van de avocadocrème, een plakje ribeye en vervolgens nog wat fijngesneden koriander.
- Heb je alles gereed, bestrooi het geheel dan nog met wat zout.