Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Bifteki met feta
Griekse bifteki is gekruid gehakt gevuld met feta. Heerlijk met verse tzaziki
Servings
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Ingrediƫnten
500
gram
gehakt
half om half
1
ui
2
tenen
knoflook
1
ei
3
el
paneermeel
2
el
oregano
gedroogd
2
el
peterselie
vers
2
el
munt
vers
1
tl
komijn
1
tl
zout
1
tl
peper
1/2
pakje
feta
Instructies
Rasp de ui, pers de knoflook en snijd de verse kruiden fijn
Meng alles in kom behalve de feta
Vorm 2 lange plakken van het gehakt, en beleg 1 deel met gebrokkelde feta
Leg het andere deel erop en "plak" het helemaal dicht. Zet minimaal 1 uur de koelkast om op te stijven
Steek de bbq aan op 180 graden en creƫer 2 zones. Een directe en indirecte zonde.
Start op de indirecte zonde en gaar de bifteki tot een kern van 70 graden
Grill hem daarna boven de directe zone nog even af voor een mooi korstje
Serveer met Griekse salade, friet en natuurlijk tzaziki
Calories:
350
kcal
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Grieks
Trefwoord:
bifteki, feta