Picanha op z'n Braziliaans. Aan een spies geregen en gegrild boven de hete kolen. Verwerkt tot een bak voor lekkers waar iedereen zelf z'n eigen tortilla samenstelt
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Equipment
Spiezenset
Ingrediënten
1picanha
3eldry rub Mexicaans
4paprika'svariatie in kleur
1rode ui
nacho's
tortilla's
Pico de gallo
4rijpe tomaten
1teentjeknoflook
1/2rode ui
1rode peper
1elkoriandervers
1limoensap en zest
Guacamole
1avocado
1teentjeknoflook
1rode ui
1tomaat
1rode peper
2elkoriandervers
1limoensap en zest
Instructies
Bereid de picanha voor zoals hierboven omschreven
Bestrooi de dry rub over de picanha en laat op kamertemperatuur komen
Steek ondertussen de bbq aan en bereid voor voor direct grillen
Rijg de paprika en rode ui ook een spies
Snijd alle ingrediënten voor de pico de gallo in fijne stukjes en meng alles met elkaar, zet apart zodat de smaken mooi in kunnen trekken
Ook de guacamole kun je vast maken door de avocado met een vork te prakken en de overige ingrediënten fijn te snijden en alles door elkaar te roeren
Dan gaan we de paprika en picanha grillen. Doe dit direct boven de kolen tot ze gaar zijn. Houd wel rekening dat je de picanha nog 10 minuten laat rusten voordat je hem gaat aansnijden.
Serveer alles op een grote plank of in een grote braadslede en snijd aan tafel.