Hele dorade van de bbq met gegrilde groenten: spicy maiskolf, portobello trifolati en zwartgeblakerde prei met een salsa verder
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Equipment
Visklem of slagerstouw
Staafmixe of keukenmachine
Spiesjes/sateprikkers
Ingrediënten
1dorade
1prei
1 citroen
Salsa verde
2elolijfolie
1elcitroensap
1elrode wijnazijn
3elpeterselievers
3elkoriandervers
1eloreganogedroogd
1teenknoflook
1rode peper
1tlzout
Portobello Trifolati
2portobello's
1elolijfolieextra virgine
1elcitroensap
1elwitte wijnazijn
1teenknoflook
1elpeterselievers
1eltijmvers
peper en zout
Spicy maiskolf
2maiskolven
2elolijfolie
1tlpaprikapoeder
1/2tlchilipoeder
peper en zout
Instructies
Salsa verde & Dorade
Doe alle ingrediënten voor de salsa verder in een keukenmachine of hoge beker en meng met een staafmixer tot een gladde groene saus.
Snijd de dorade enkele keren in de filet in. Smeer hem daarna royaal in met de saus.
Vul de dorade met wat takjes peterselie, tijm en koriander.
Snijd de citroen in plakken en leg die ook in de buikholte
Klem de dorade in een vistang of bind met slagerstouw dicht
Portobello trifalati
Snijd de peterselie, tijm en knoflook fijn en meng met de overige ingrediënten.
Vul de portobello's met het mengsel.
Spicy maiskolf
Snijd de maiskolven doormidden en rijg ze op spiesjes. Hierdoor kun je ze straks makkelijker draaien
Meng de olijfolie met de kruiden en bedruip dit over de maiskolven
Grillen maar...
Ga voor een opstelling met zowel indirecte als directe hitte van ongeveer 150-180 graden
De dorade en de portobello's leg je op de indirecte zijde en de mais en preis op de directe zijde.
Draai de mais en prei regelmatig tot ze gaar zijn.
Na ongeveer 20 minuutjes is alles klaar. Check of de dorade filets mooi los komen van de graad. Dat is het teken dat het gaar is
Het is lekker om het huidje van de dorade nog even krokant te bakken boven de directe hitte. Pas op dat je huidje niet aan het rooster blijft vastplakken.
Maak ondertussen een mooie serveerplank op met de portobello's, mais en salsa verde.
Snijd het zwarte deel van de prei en serveer met een schepje salsa verde
Uiteindelijk leg je ook de dorade erbij en kun je aan tafel!