Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze goed af. Leg ze vervolgend op een bord met keukenpapier en dep ze heel goed droog. Belangrijk!
Doe ze daarna in de keukenmachine met de koriander (steel+blad), ras el hanout, knoflook, ui, citroensap, bakpoeder en bloem. Enkel de paneermeel nog niet dus!
Mix dit al pulserend tot een samenhangend geheel. Je zult vervolgens het geheel steviger moeten maken met paneermeel. Ik had uiteindelijk 2 el nodig. Maar het kan ook zomaar dat je niets nodig hebt. Voeg dus gedoseerd toe.
Maak er bolletjes, plakjes of reepjes van en rijg ze op een spiesje. Zet het voor enkele uren in de koelkast
Ondertussen maak je vast de saus door alle ingrediƫnten met elkaar te mengen
Kwast de falafels in met olijfolie voordat je ze op de bbq legt. Dit voorkomt dat ze aan je rooster blijven plakken.
Grill ze in ongeveer 15/20 minuten tot ze rondom gebruind zijn. Ook de naanbroden kun je 5 minuten op de bbq leggen om ze op te warmen.
Serveer de falafel op naanbrood met de verse groenten, nog wat losse verse kruiden en hier en daar wat van die heerlijke Griekse yoghurt saus.