Wortelen van de bbq is niet iets wat veel mensen kennen, of aan denken als ze bbq aan gaan steken. Daar moet verandering in komen! Door het grillen worden de suikers in de wortel gekaramelliseerd. Hierdoor krijg je een hele diepe zoete smaak.
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Ingrediƫnten
1bosbospeen
100mlsinaasappelsap
1elhoning
1elverse tijmgrof gesneden
2tenenknoflookuitgeperst
3cmgembergeraspt
1elolijfolieextra vierge
peper en zout
Instructies
Stoom of kook de wortelen 10 minuten voor
Meng alle ingrediƫnten voor de glaze door elkaar en kook dit enkele minuten in totdat het een stroperige emulsie is geworden.
Zorg voor een bbq met directe hitte en grill de wortelen tot ze rondom mooi gekleurd zijn
Leg de wortelen op een bord en hussel de glaze er doorheen. Laat dit 5 minuten staan zodat de smaken mooi rondom de wortel gaan zitten
Serveer direct of laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Dat is namelijk ook heel lekker