Kip van de bbq is een match made in heaven. Deze gerookte kippenbout geeft je dagelijkse maaltijd een nieuwe dimensie
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Drogen 3 uuruur
Equipment
Rookhout
Kwastje
rekje met braadslede
Kernthermometer
Ingrediƫnten
2kippenbouten
dry rub kip
bbq saus
lente uioptioneel
Instructies
Zet de kippenbouten in de dry rub en plaats hem een paar uur op een rekje in de braadslede in de koelkast. Dek ze niet af.
Verwarm ondertussen de bbq op een temperatuur van 150-180 graden en ga voor een indirecte opstelling
Leg de kip op het indirecte deel, steek de kernthermometer in het dikste deel en voeg een blokje rookhout toe.
Na ongeveer een uur zal de temperatuur rond de 80-85 graden zijn. Kwast dan de kippenbouten in met bbq-saus en verplaats ze naar het directe gedeelte om het huidje nog even krokant te schroeien en de saus te laten karamelliseren.
Laat de kip 5 minuten rusten alvorens je hem aansnijd. Ik vind het leuk om er wat lente-uit of gebakken uitjes overheen te strooien. Dit serveert vooral leuk.